9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Tex-EASTileÖko-címkék lehetséges előnyei hazai vállalkozások számára.


 

Név: Tex-EASTile

A projek címe: Fenntartható textil innováció Dél-Kelet Európában

Rövidítés: Tex-EASTile

Keretprogram: SOUTH EAST EUROPE

Idő: 2009.03.12 – 2012.03.11

Cél: A Tex-EASTile projekt célja, hogy a környezetvédelmi tanúsítványok használatához szükséges tudást fokozza és terjessze a lakástextíliák és munkaruhák esetében mind a termékek, mind a termelési folyamatok szintjén a Dél-kelet Európai térségben. Elfogadva azt, hogy a öko-design címke minősítés magas minőséget és fejlett vállalati kultúrát jelent, a projekt hozzá kíván járulni a textil-és ruhaipari vállalkozások piaci pozíciójának javításához.

Partnerek: Euroimpresa Legnano S.c.r.l, University of Chemical Technology and Metallurgy Sofia - Accredited testing laboratory for textile and dyes, Bulgarian Chamber of Commerce and Industry, Clothing textile and fiber technological development, Center of entrepreneurial and technological development of Thessaly Region, Cotton Textile and Clothing Centre, Center for Technological Development Energy and Lombardy Region Smes Competitiveness, Research Development National Institute for Textile and Leather, Bucharest Chamber of Commerce and Industry, Sarajevo Economic Regional Development Agency

PBN tevékenysége: A Pannon Gazdasági Hálózat a projekt teljes időtartama alatt, minden egyes munkacsomagban részt fog venni. A projekt menedzsment feladat részeként megfelelő humánerőforrásokat biztosított a projekthez. A PBN kiemelt feladatot is kapott a projekt részeként, hiszen a 5. munkacsomag (Pilot Program) vezetője lesz a megvalósítás során. Ebben a többi partnerhez hasonló részfeladatok megvalósítása mellett a munkacsomag koordinálása is a feladata lesz. Emellett a projektet lezáró konferencia megszervezése is a feladata lesz, amelyen bemutatásra kerülnek majd a projekt eredményei, illetve azok applikálása lesz a feladata a textil-és ruhaipar mindennapjaiba.

PBN partnerek lehetséges tevékenysége: Részvétel a disszeminációs tevékenységekben, felmérések készítésében, kutatásban.

]