9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

L4MS


 

„Intelligens logisztikai megoldások gyártó vállalkozások számára”


 
Rövidítés: L4MS
Keretprogram: Horizon 2020
Projekt időtartam: 2017.10.01 – 2021.03.31
 
 
A projekt célja:

Az L4MS piactere arra szolgál, hogy kapcsolatot létesítsen KKV-k és közepes méretű vállalkozások, illetve automatizálásra szakosodott szolgáltatók között. Az európai KKV-k és középvállalkozások így tehát hozzáférhetnek olyan technikai tudáshoz, amely segíti őket gyáron belüli logisztikai folyamataik automatizálásában, ráadásul emellett innovatív üzleti és szolgáltatásbiztosítási modelleket is elsajátíthatnak, nem beszélve arról, hogy anyagi támogatást és tréninglehetőségeket is kaphatnak, melyek keretében dolgozóik továbbképzésére is lehetőség nyílik több más szolgáltatás mellett.
Az L4MS piactere az L4MS projekt szerves részét képezi.
Az elavult belső szállítmányozási megoldások egész Európa-szerte gátolják a KKV-kat a jobb eredmények elérésében, átlagosan a költségeik felét képezik a kapcsolódó kiadások erről a területről. Az innováció és új technológiák alkalmazása révén születő megoldások ki tudnák és tudják is küszöbölni ezt a kihívást, azonban azok hatékony beépítéséhez szükség van: stratégia gondolkodásra; szimulációk futtatására; újraképzési programokra és befektetésekre is. Ezek olyan forrásokat igényelnek, amelyekkel a legtöbb KKV nem rendelkezik. Az L4MS (Logistics for Manufacturing SMEs – Szállítmányozás Gyártó KKV-k részére) azért indult útnak, hogy kiaknázza a logisztika területében rejlő innovációs potenciált Európa gyártói körében, méghozzá azzal, hogy választ kíván adni a korábban említett kihívásokra, ezzel támogatva a KKV-kat és középvállalkozásokat.

 
A PBN tevékenysége: 

A PBN társzervezete, az am-LAB az egyike a 26 digitális innovációs központnak (az Európai Unió által hitelesítették az am-LAB DIH címét), amelyek helyet kaptak a DIH2 projektjében. Az am-LAB szervezete által a PBN több jó gyakorlatot is meg tud osztani a partnerség tagjaival, melyeket főként 2017. november 1-e óta, vagyis az am-LAB alapítása óta szerzett meg. Jelenleg 6 mérnök és további 4 munkatárs dolgozik aktívan azon, hogy minél több innovatív megoldás kerülhessen piacra, főként az Ipar4.0 program köré építkezve és olyan modern eszközökkel dolgozva, mint pl. különböző technológiákat alkalmazó 3D nyomtatók, 3D szkenner, autonóm mobil robot (AMR), beltéri drón, HoloLens és egy robotkar, amely a kooperatív műveleteket támogatja főként. Ami szintén kiemelendő, hogy a PBN szervezetének tagjai már az am-LAB megalapítása előtt és azóta is folyamatosan látogatnak tematikus vásárokat annak érdekében, hogy a digitalizáció területén épüljön tudásuk. Ezek alapján világos, hogy a projektben való részvétel mind a PBN-t és az am-LAB-et, mind pedig egyéb résztvevő és később toborzandó digitális innovációs központokat nagyban segítheti digitalizáción alapuló céljaik elérésében.


Projekt Költségvetése: 8 764 549.64 EUR
 
Projekt honlap: https://www.l4ms.eu/l4ms/#/home
Program honlap: https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/
Projekt menedzser: Lazáry Mátyás (lazary@pbn.hu)
 

„A projekt a Horizon 2020 programja keretében valósul meg.

]