9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

INTENCIVE„Innováció és technológia az ügyfélorientált egészségügyi szolgáltatások javítása érdekében”

 

Rövidítés: INTENCIVE
Keretprogram: Interreg Europe
Projekt időtartam: 2019.08.01.-2023.01.31.
 
 
A projekt célja:

Az INTENCIVE projekt célja az egészségügyi szolgáltatások újragondolása és újratervezése az öregedő társadalomban, valódi ügyfél-orientáció és innováció-vezérelt egészségügyi technológiák felhasználásával, a magas minőség és a hozzáférhetőség garantálása érdekében.
A projekt átfogó célkitűzése, hogy javítsa ezen szakpolitikák és programok végrehajtását a partnerrégiókban, és növelje az ERFA regionális operatív programjaira és stratégiáira való ráhatást.
A projekt célja az egészségügyi technológiai innovációk és a bevált jó gyakorlatok feltérképezése annak érdekében, hogy ezeket hogyan használják az egészségügyi szolgáltatásokban az egyes partnerrégiókban. A bevált gyakorlatok elemzésének és a tapasztalatcserének köszönhetően minden partnerrégió segítséget kap az egészségügyi szolgáltatások tervezéséhez és megszervezéséhez szükséges új megközelítések megtalálásában.

 
Projekt partnerek:

  • Dél-Ostrobothnia Regionális Tanács (FI) - Vezető partner
  • Alkalmazott Tudományok Egyeteme Seinäjoki (FI)
  • Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (HU)
  • Gozói Minisztérium (MT)
  • ID2Santé - A bretagne-i egészségügyi szektor innovációja és fejlesztése (FR)
  • IDIVAL - Valdecillai Biomedical Kutatási Intézet (ES)

 
A PBN tevékenysége: 

A PBN kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúli régió gazdasági fejlődésében. Hatékony és aktív kapcsolatot ápol a Nemzetgazdasági Minisztériummal, köszönhetően a korábbi időszakok nemzetközi Interreg projektjeinek; ezen kívül a PBN aktív szerepet vállalt a Vas megyei Területi Operatív Program szakmai elkészítésében. Az öregedés és digitalizáció a PBN központi témája működési és stratégiai szinten is.  A projekt során a PBN szaktudásával hozzájárul a digitális innovációs folyamatok, eszközök és projektek kidolgozásához az e-egészségügy területén, támogatva az üzleti szereplők egymás közötti, illetve tudományos intézetekkel való együttműködését. Hazai és regionális szereplők részvételével Regionális Szakmai Csoportot irányít, akik részt vesznek a legjobb e-egészségügyi példák meghatározásában és adaptálásában.
 

Projekt honlap: hwww.interregeurope.eu/intencive 
Program honlap: www.interregeurope.eu 
Projekt menedzser: Rosta-PEthő Regina regina.petho@pbn.hu
 

„A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.”

]