9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

DanubeChance 2.0


DanubeChance 2.0: A sikertelen vállalkozások felkarolása, és a második esély elősegítése a vállalkozói szférában a Duna régió területén

  

Rövidítés: DanubeChance 2.0
Keretprogram: Interreg Danube Transnational Program
Projekt időtartam: 01.07.2018-30.06.2021
 
A projekt célja:

A Duna Chance 2.0 célja, a jobb irányelv tanulás lehetőségének elősegítése a politikai döntéshozók és a kormányzati szervek, kutatóintézetek és egyetemek, valamint a pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalkozások (jelenleg csődeljárás alatt állók vagy már csődbe jutottak, újrakezdésre készek) az üzleti vállalkozásokat támogató szervek és a nyilvánosság között. A projekt célja olyan irányelvek kidolgozása, amelyek lehetővé teszik, hogy a korábban csődbe ment vállalkozók újra induljanak, ezzel egy második lehetőséget kapjanak Duna régióban.
A projekt azoknak a törvényes vállalkozóknak kíván segíteni, akiknek első vállalkozásuk nem sikerült. A piacra való újra belépésüket kívánja támogatni egy 130 órás "kevert" tanulási lehetőséggel a "Kísérlet és Hiba" újratervező Transznacionális Akadémián keresztül.  A projekt keretén belül sor kerül az első olyan "vállalati szerkezetátalakítási kezdeményezésre” amely mintegy 60 törvényes vállalkozó számára nyújt üzleti gyorsító támogatást, akiknek az első vállalkozásuk sikertelen volt. A Második esélyű Vállalkozói Transznacionális Közösségi Szakértői Társulat támogatni és segíteni fogja a projektben résztvevő második esélyt megkapó vállalkozásokat.

 
Projekt partnerek:

 • IFKA Public Benefit Nonprofit Ltd. For the Development of the Industry (Vezető Partner) (Magyarország)
 • Steinbeis 2i GmbH (Németország)
 • Technical University of Cluja-Napoca (Románia)
 • Center for Social Innovation (Ausztria)
 • Promuski Technology Park (Szlovénia)
 • Pannon Business Network (Magyarország)
 • Union of Slovak Clusters (Szlovákia)
 • Center for Entrepreneurship Osijek (Horvátország)
 • Serbian Chambe rof Commerce and Industry (Szerbia)
 • Republic Agency for the Development of Small and Medium Enterprise (Bosznia és Hercegovina)
 • Organization for Small and Medium Enterprise Sector Development (Moldova)
 • Institute of Market Problems and Economic-Ecological Research (Ukrajna)

A PBN tevékenysége:

A projektben a Kommunikációs munkacsomagot a PBN fogja vezetni. Továbbá a PBN együttműködik a projektpartnerségen belül valamennyi munkacsomagban, hogy segítsen olyan üzleti környezet kialakításában, amely segíti a vállalkozókat  és szerepet vállal életképes vállalkozások megmentésében és több vállalat létrehozásában a Duna régióban. A PBN a projekt keretében támogatja a következő tevékenységeket: 
a) Második esélyt megnyerő Vállalkozási Közösségi Stratégia kidolgozása a Duna régióra vonatkozóan: egy olyan "gyakorlóközösség" létrehozása, amely elkötelezte magát amellett, hogy együtt dolgozik a szabályozói keret kialakításában, hogy a becsületes, csődbe jutott vállalkozók második esélyt kapjanak a Duna régióban;
 b) „Kísérlet és Hiba" újratervező Transznacionális Akadémia: 130 órás (6 moduláris) kevert transznacionális tanulási lehetőség 200 becsületes vállalkozó számára, hogy kapjanak egy második esélyt;
c) vállalati szerkezetátalakítási kezdeményezések:12 hónap (beleértve a felkészülést + értékelést) magas szintű üzleti pénzügyi és működési átstrukturálási program, amely biztosítja, hogy az újbóli indításokat egyenlően kezeljék az újonnan induló vállalkozásokkal, megkönnyítve ezzel a második lehetőségeket kínáló vállalkozók számára a finanszírozáshoz való hozzáférést, ezzel elősegítve a társadalmi beilleszkedést a  sikertelen vállalkozóknak.

 
Projekt Költségvetése:
Projekt teljes költségvetése: 1822550  EUR
ERDF: 1241425 EUR
IPA: 176587,5 EUR
ENI: 131155 EUR
 
Projekt honlap: http://www.interreg-danube.eu//danubechance2-0
Program honlap: http://www.interreg-danube.eu/
Projekt menedzser: Kocsis Zsófia (zsofia.kocsis@pbn.hu)
 

„A projekt az Interreg Danube Transnational Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."

]