9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

PBN- Az URBAN INNO záró konferenciája Opatija-ban került megrendezésre.

Az URBANINNO projekt záró konferenciája és találkozója a horvátországi Opatija városában került megrendezésre a projekt vezetőpartnerének szervezésével a MIPRO konferencia keretében. A MIPRO rendezvénye egy egész hetes programtervet foglalt magában, évről évre megrendezésre kerül és az információs - és kommunikációs technológiák, illetve az elektronika és mikroelektronika témái köré építik fel programját. Számos képzett előadó érkezett szerte Európából, hogy beszámoljanak kutatásaik eredményeiről az innováció jegyében, így ezen felbuzdulva már kollegáink is az URBANINNO programjai előtt egy nappal megérkeztek az eseményre, hogy különböző kisebb, tematikus szemináriumokon vehessenek részt. Ezek a szervezetünk fókuszába kerülő Ipar4.0 program elemeire fókuszáltak főként olyan érdekes témákat feszegetve például, mint a különböző neurális hálók hardver igényei vagy meghatározó teljesítmény indikátorok Ipar4.0 alapú gyártósoroknál.

 

 

A projekt nyílt zárkonferenciájára az ezt követő csütörtöki napon, május 23-án került sor, ahol Ante Lucic helyi vállalkozó, mint vendégelőadó nyitotta a prezentációk sorát tapasztalatait megosztva és felhívva a több mint 50 résztvevő figyelmét a kínálkozó innovációs lehetőségekre a városfejlesztés területén. Ezt követően került bemutatásra Matjaz Gerl projekt munkatárs részéről a program keretében kifejlesztett weboldal, amely olyan részvételi eljárásokat gyűjt össze és ismertet, melyek révén könnyen lehet bevonni innovációs fejlesztési folyamatokba a civil lakosság képviselőit is. Ezután a 9 pilot projekt tevékenységeinek bemutatása következett, melynek során a PBN az am-LAB-bel és az oda invitált lakossági képviselőkkel és egyéb kulcsszereplőkkel kialakítandó szorosabb együttműködés alappilléreinek letételét ismertette. Joós Attila prezentált az am-LAB oldaláról ecsetelve jövőbeli elképzeléseiket, Molnár Zoltán pedig a PBN URBANINNO-hoz kapcsolódó aktvitásairól beszélt.

 

 

A pénteki napon 24-én az utolsó projekttalálkozóra került sor a partnerek részvételével, ez már egy zártkörű esemény volt. A befejezendő technikai jellegű és adminisztratív teendőket egyeztette a partnerség, melyek közül kiemelkedett a részvételi eljárások weboldalának magyar nyelvre fordítása, illetve a vas megyei cselekvési terv véglegesítése az Ipar4.0 program meghonosításával kapcsolatosan a régióban.

 

„A projekt az Interreg Central Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."

 

]