9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

PBN - Danube S3 Cluster keretében Bukarestben került megrendezésre a 2. Fókuszcsoport találkozó

Június 25-én a South Muntenia Regional Developemnt Agency, a Duna S3 Cluster projekt vezető partnere Bukarestben megszervezte az egészséges táplálkozásról szóló 2. fókuszcsoport  találkozót. A rendezvényen részt vettek a Duna S3 Cluster projekt partnerei, az agrár-élelmiszeripari klaszterek, a kutatási szervezetek és az üzleti környezet.
Az "egészséges táplálkozás" munkacsoportokban folytatott megbeszélések a következő alterületekre épültek:

"Funkcionális ételek - Új egészséges és táplálkozással dúsított ételek"
"Intelligens mezőgazdaság"

Ez az esemény lehetőséget biztosított az agrár-élelmiszeripari klaszterek és a részt vevő régiók számára, hogy az együttműködés és a kölcsönös tanulás útján összegyűjtsék a tudás és az innovációs potenciált egy transznacionális folyamatban, ezáltal lehetővé téve a know-how és a bevált gyakorlatok cseréjét a nyugati régiókról a keleti régiókra. , olyan innovációs ökoszisztéma létrehozása, amelyben a tudományos élet és az üzleti közösség együtt működik együtt, a regionális hatóságokkal és a civil társadalommal együttműködve, tudásaikat innovatív termékekké, szolgáltatásokké és készségekké alakítva.

Ez a Fókuszcsoport rendezvény egy eseménysorozat részét képezi, amelyet ebben az évben rendeznek a következő ágazatközi témákkal:

A gazdaságban működő üzleti modellek - 2019. március 12., Bosznia és Hercegovina;
Egészséges táplálkozás - 2019. június 25, Románia;
Nyílt innováció a klaszterekben - 2019. szeptember, Moldova;
Piaci információ a klaszterekben - 2019. október, Ukrajna

 
]