9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

OD4Growth projekttalálkozó Silute városában

Šilutė város önkormányzata szervezte a 2. transznacionális találkozót 2024. január 30-31. között Silute városában. A találkozó célja az volt, hogy a partnerek és stakeholderek jobban elmélyedjenek a nyílt adatoknak a helyi növekedés és a városi átalakulás támogatásában betöltött központi szerepében.

Silute önkormányzata megragadta az alkalmat, hogy bemutassa, hogyan ismerheti fel még egy kis közösség is a nyílt adatok e célra történő felhasználásában rejlő értéket. Ezzel párhuzamosan a partnerek ugyanebben a témában helyi stratégiákkal gazdagították a vitát. A workshop kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy betekinthessenek abba, hogy a különböző európai országok hogyan kezelik a lakosságnak és a vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások biztosítását, és hogyan növelhetik a nyílt adatok a szolgáltatások minőségét és hatékonyságát.

A találkozó során sor került a partnerek helyi jógyakorlatainak bemutatására is. Az előre meghatározott kritériumok alapján körülbelül 10 jógyakorlatot választottak ki az Interreg Europe weboldalán való lehetséges közzétételre.
A találkozó jó lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre, a tudásmegosztásra és az együttműködés megerősítésére. Emellett szó esett a projekt előrehaladásáról, és megkezdték a következő félév tevekénységeinek tervezését is.

Bővebben a projektről: https://www.interregeurope.eu/od4growth
 
]