9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

„Innovációs és zöld piac” kialakítása átalakuló vállalkozások számára

A vállalkozásoknak napjainkban változtatniuk kell működési és üzleti modelljükön, hogy versenyképesek maradjanak a piacon. Ahhoz, hogy jobban felkészüljenek a jövőre, innovációra, környezetbarátabb intézkedéseket kell hozniuk és fel kell készülniük a digitális átállásra. Az egyik megoldás számukra az innovációban jártas közreműködő szervezetek és felsőoktatási intézmények támogatása lehet. A SME Ready for the Future (SMERF) projekt biztosítja ezeknek az intézményeknek a szükséges nemzetközi tudást, hogy átadhassák azt az alacsony technológiai szinttel működő vállalkozásoknak. A SMERF egyedi megközelítést hoz létre tematikus 4 pillér összekapcsolásával, amelyek új koncepciókon alapulnak:
• Innovációs kultúra,
  • Digitális gyártás,
  • Nyílt innováció 2.0 és megosztási gazdaság és
  • Zöld és körkörös gazdaság és fenntarthatóság.
A SMERF projektet az Interreg Central Europe program társfinanszírozza, és 2023 áprilisától 2026 márciusáig tart. A projektet 7 ország (Lengyelország, Olaszország, Ausztria, Németország, Horvátország, Magyarország és Szlovákia) 8 partnere valósítja meg.

A projekt indító találkozójára 2023. május 10-11-én került sor Wroclawban (Lengyelország), melyet a projekt vezető partnere, a Wroclaw Tudományos és Technológiai Egyetem szervezett. Ezen a találkozón a projektpartnerek megvitatták a projekttel kapcsolatos első lépéseket és megközelítéseket.
Tevékenységei révén a SMERF konzorcium hozzájárul egy ún. „innovációs és zöld piac” kialakításához az átalakuló vállalkozások számára azáltal, hogy innovatív audit módszertant, inspiráló tudásbázist, SMERF diagnosztikai eszközt, SMERF egyéni támogatási programot, valamint számos webináriumot, tréninget és workshopot biztosít számukra és a szakpolitika képviselői számára.
 
 
Csoportkép a Kick-off találkozóról a projekt partnereinek: Wroclaw Tudományos és Technológiai Egyetem (Lengyelország), Business Upper Austria (Ausztria), Kutatási és Technológiai Innovációs Központ s.r.l. (Németország), Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT), Pannon Gazdasági Hálózat (Magyarország), STEP RI Tudományos és Technológiai Park a Rijekai Egyetem Kft. Kft. (Horvátország), Genovai Egyetem (Olaszország), Műszaki Egyetem Kassai (Szlovákia))
 
További információ a SMERF projektről:
Weboldal: https://www.interreg-central.eu/projects/smerf/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093135880935
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/interreg-ce-smerf/
 
]