9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Elindult a BEST DIH projekt

Az innováció elősegítőjeként a digitalizáció bizonyítottan hatással van a gazdaságra és a társadalomra. Javítja a termelékenységet, az életminőséget, valamint elősegíti a tudáshoz és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést.

2023. június 6-án és 7-én a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (PBN) és a Szombathely Megyei Jogú Város munkatársai részt vesznek a BEST DIH (Boosting European DIH Success Through a new funding mix approach) projektnyitó rendezvényén Santiago de Compostela-ban.
A PBN partnere a spanyol Galíciai Innovációs Ügynökség által koordinált európai konzorciumnak, amely a BEST DIH projektet valósítja meg. Az 1,4 millió eurós költségvetésű projekt az Interreg Europe program keretében valósul meg, az Európai Unió társfinanszírozásával.  6 európai partnerrégiót fog össze Spanyolországból, Finnországból, Hollandiából, Magyarországról, Olaszországból és Romániából.

A projekt célja a regionális fejlesztési politikák végrehajtásának javítása a digitális átalakulás területén, köszönhetően a megnövekedett intézményi kapacitásoknak a konzorcium partnerei körében. E politikák végrehajtása során figyelembe veszik a digitális innovációs központok (DIH/EDIH) kulcsszerepét, és biztosítják a finanszírozás összehangolt eljuttatását a különböző igazgatási szintek között.

A tapasztalatok, jó gyakorlatok megosztása és az egymástól való tanulás révén hatékony ajánlásokat és regionális politikai eszközöket dolgoznak ki a digitális átalakulás támogatására.
A PBN a projektben a szombathelyi Fenntartható Városfejlesztési Stratégia javítására törekszik - különös tekintettel a versenyképesség növelése, digitális képességfejlesztés, infrastruktúra fejlesztés szempontjából - Szombathely Város Önkormányzatával, mint társult partnerrel.

A projekt elérhetősége: https://twitter.com/bestdih   
]