9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

BEST_DIH projektindító találkozó

A BEST DIH projekt indító konferenciáját Santiago de Compostelában tartották, 2023. június 6-7-én. Megrendezésre került az első Interregionális Tematikus Szeminárium (ITS), melynek központi témája „a DIH/EDIH-ek strukturális támogatására vonatkozó fejlesztéspolitikai eszközök” volt.

A szeminárium keretében partnerek közötti jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréje történt. A két nap alatt a partnerek bemutatták az (Európai) Digitális Innovációs Központokat és a kkv-k digitalizációja terén nyújtott finanszírozási eszközöket.
 

A második napon a partnerek egy tanulmányúton vettek részt, Televes székhelyére látogattak. A Televes egy vezető globális technológiai vállalat, otthonokban, épületekben és városokban található telekommunikációs infrastruktúrák tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A projekt partnereknek lehetőségük nyílt megtekinteni, hogyan alakul át egy vállalat innovatívvá 100 kutatóval, okos lakásokkal, okos egészségügyi alkalmazásokkal és laboratóriumi kísérletekkel.
 

A projekt elérhetőségei:
Weboldal: https://interregeurope.eu/best-dih    
Twitter: https://twitter.com/bestdih  
LinkedIn csoport: https://www.linkedin.com/groups/9362124/
]