9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Tudatosan és biztonságosan a média világában - oktatás általános iskolásoknak

A Pannon Business Network (PBN) nyílt pályázati felhívást tesz közzé a magyarországi ÁLTALÁNOS ISKOLÁK számára (Szombathelyen és környékén) annak érdekében, hogy a MELIA projekt keretében részt vehessen az 1. kísérleti tesztelésben (13–15 éves kor között).

Időszak: 2022.09.01. – 2022.10.31.

Szombathely és Vas Megye területéről (Magyarország) meghívjuk az ÁLTALÁNOS ISKOLÁKAT, hogy jelentkezzenek a tanulóknak szánt médiaműveltség erősítése érdekében a tananyagok és oktatási anyagok tesztelésére.
 

A tananyagot és az oktatási anyagokat a MELIA Observatory projekt keretében dolgozták ki.
Az oktatási anyagok a projekt honlapján digitális formában is elérhetőek lesznek, magyarul. Ezek interaktív előadások, amelyek a kísérő kézikönyv segítségével hat különböző témán keresztül tanítják a médiaműveltséget annak érdekében, hogy az általános iskolások ismeretekkel és készségekkel rendelkezzenek a média megértéséhez és a demokratikus társadalomban, többek között a civil társadalomban és a politikában való részvételhez.

A témák a következők:
  • Viselkedés a közösségi oldalakon;
  • Kritikus gondolkodási készségek;
  • Marketing és reklám;
  • Hírek, megtévesztés és félretájékoztatás;
  • Manipuláció és propaganda;
  • Politika.
Az órákra a 2022/2023-as tanév elején kerül sor.
A képzéseket a PBN által felkért szakértő tartja, a magyar tantervnek megfelelően az iskolával és a médiaműveltséget tanító tanárokkal egyeztetve.
Az interaktív előadás időtartama 3 tanóra (135 perc).

A képzések után a tanulók kérdőív segítségével elégedettségüket fejezhetik ki az  oktatási anyagokkal és képzéssel kapcsolatban, és önértékelés alapján értékelik a képzések által elért eredményeket. A tanárok értékelik a projekt keretében létrehozott médiaműveltségi tantervet, valamint a tartott képzéseket és a felhasznált oktatási anyagokat.
A részvétel iránti kérelmeket 2022. május 31.-ig kell benyújtani, kizárólag elektronikus úton a Keringer Klaudia részére (e-mail cím: klaudia.keringer@pbn.hu), beleértve az iskolaigazgató aláírásával és az iskola pecsétjével ellátott érdekeltségi nyilatkozatot. A dokumentumot kitöltve, hitelesítve és aláírva kérjük beszkennelve elküldeni az említett e-mail címre.

Minden további információ Klaudia Keringer projektmenedzsertől szerezhető be (klaudia.keringer@pbn.hu ).

 Bővebben a projektről: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/melia-observatory 
]