9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Castle


KKV-k közötti együttműködés a logisztika tökéletesítése érdekében


 

Név: KKV-k közötti együttműködés a logisztika tökéletesítése érdekében

Rövidítés: CASTLE • Program:INTERREG IVC – www.interreg4c.net

Idő: 2009.01.01 - 2011.12.31

Cél: CASTLE projekt azért jött létre, hogy megfelelve a regionális igényeknek javítsa a kkv-k logisztikai politikáját. 10 régió szoros múltbeli együttműködésére épül Olaszország, Lengyelország, Görögország, Szlovénia, Spanyolország, Németország, Magyarország és Ausztria között. A CASTLE létrehozza a legjobb gyakorlatok és tapasztalatcserék operációs mátrixát a kkv logisztikai politikáinak fejlesztése érdekében, amely lebontja a gátat a közlekedés és logisztikai hatékonyság kontra környezetvédelem és energiatakarékosság között (win-win politikaalkotás a lisszaboni és göteborgi stratégiák regionális egyesítésében). A CASTLE elősegíti a politikai döntéshozatalt a felmérésekkel, elemzésekkel, a legjobb gyakorlatok cseréjével és transzferálásával, a politikai döntéshozók által használható új politikai eszközök és a közös politikaalkotás feladatainak EU CASTLE Fórumok keretében történő létrehozásával.

Partnerek:

  • Szállítmányozási és Logisztikai Intézet, Bologna – Vezető partner (IT)
  • PP2 Emilia-Romagna Régió, Brüsszeli Iroda (IT)
  • P3 Logisztikai és Raktározási Intézet (PL)
  • PP4 Wielkopolska Régió Fejlesztési Ügynöksége (PL)
  • PP5 Kréta Régió (GR)
  • PP6 Stuttgart Régió Gazdaságfejlesztési Társaság (DE)
  • PP7 Maribori Egyetem (SI)
  • PP8 Comunidad Valenciana Európai Régió Alapítvány (ES)
  • PP9 Karintiai Fejlesztési Ügynökség (AT)
  • PP10 Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (HU)

PBN tevékenysége: PBN hozzájárul a projekt céljaihoz a régió legjobb logisztikai gyakorlatainak bemutatásával, valamint a politikaalkotás szereplőinek összegyűjtésével aktívan képviseli a régió érdekeit a jövőbeni stratégiák, irányvonalak kialakítása során. A regionális fórumok és disszeminációs meetingek révén a régió igényei beépítésre kerülnek az EU szintű ajánlatokba. Ezen kívül a PBN koordinálja a Nagykanizsán létrejövő logisztikai kompetenciaközpont kezdeményezést is a helyi szereplők bevonásával. Az osztrák és lengyel partnerekkel közösen végzett EU szintű felmérések keretében a PBN a felelős a legjobb logisztikai kínálatok feltérképezéséért.
A projekt során folyamatos kommunikációs és disszeminációs tevékenységekkel biztosítjuk a CASTLE küldetésének minél szélesebb körben történő megismertetését. Mindezen túl aktív szakmai együttműködéseink tovább mélyítik nemzetközi kapcsolatainkat partnereinkkel.

PBN partnerek lehetséges tevékenysége: A régió legjobb logisztikai gyakorlatainak összegyűjtése, a jövőbeli logisztikai irányvonalaik meghatározása és a Nagykanizsai logisztikai kompetencia központ megteremtése.

A projekt hivatalos honlapja: www.castle-project.eu

A projekt az INTERREG IVC Programban az Európai Unió
és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg.

]