9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

ADB Multiplatfrom

Adria-Duna-Fekete-tenger Multimodális Platform

 Név: 
Adria-Duna-Fekete-tenger Multimodális Platform

Rövidítés: ADB multiplatform

Keretprogram: South East Europe Transnational Cooperation Programme

Idő: 012. 04. 24. – 2014. 09.30

A projekt általános célja: Az ADB Multiplatform projekt átfogó célja a környezetbarát, multimodális közlekedési megoldások fejlesztése és támogatása, amiket a SEE programban érintett (Fekete-tenger, Égei-tenger, Adria-tenger, Duna) kikötőkből a belföldi országokba és régiókba is beépíthet. Az ADB Multiplatform projekt az új kezdeményezéseken kívül minden eddigi nemzeti és nemzetközi tapasztalatot is felhasznál annak érdekében, hogy a multimodális logisztikai megoldásokat népszerűsítse és támogassa.

Partnerek: Friuli Venezia Giulia Autonóm Régió, Veneto Régió (IT), Puglia Régió (IT), Thessaloniki Egyetem (GR), Thessaloniki Kikötői Hatóság (GR), Thessaloniki Kereskedelmi és Iparkamara (GR), Constanta Kikötő (RO), Constanta Kereskedelmi és Iparkamara (RO), Bolgár Tengeri Főhatóság (BG), Bolgár Kereskedelmi és Iparkamara (BG), Ljubljana Közlekedési Intézet (SI), Pannon Gazdasági Hálózat (HU), RSOE (HU), Primorsko-goranska Megye (HR), KIP – Intermodális Közlekedési Klaszter (HR), Tirana Kereskedelmi és Iparkamara (Albánia), Pirot Önkormányzat (RS), Durres Kikötő (Albánia), Állami Kikötők Rt. (SK)

A PBN tevékenysége: multimodális fejlesztési központok létrehozására vonatkozó tapasztalat megszerzése, a vonatkozó tanulmányok, elemzések elkészítése. Egy régiós régiós multimodális fejlesztési központ gyakorlati megvalósítása. A környezetkímélő szállítmányozás fejlesztésére vonatkozó ismeretek továbbadása, az „ADB” zöld egyezmény” létrehozásában való együttműködés.

A PBN partnerek lehetséges tevékenysége:Felmérések és tanulmányok készítése a multimodális szállítmányozásra vonatkozóan.

Projekt honlap: http://www.adbmultiplatform.eu
Program honlap: http://www.southeast-europe.net
Projekt menedzser: Csabai Renáta

 A projekt a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg.

]