9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

EMPIRIC


Multimodális Platformok Növelése, Belvízi és Vasúti Szolgáltatások Integrációja Közép-Európában

 


Rövidítés: EMPIRIC

Keretprogram: Central Europe Program

Idő: 2011. 03. 01. – 2014. 05. 31.

Cél: A multimodális közlekedési megoldások az áruszállításban még nem annyira versenyképesek, mint a közúti közlekedés. A projekt célja, hogy rávilágítson a politikai és piaci kezdeményezésekre, melyek az intermodális közlekedési megoldások versenyképességének növelését célozzák a program területén, különös tekintettel a határokon átnyúló utakra és a belvízi szállítás lehetőségeinek teljes kiaknázására. A meglévő infrastruktúrális megoldások a társmodalitások terén, valamint a meglévő intermodális szolgáltatások feltérképezése után a partnerség akciótervet határoz meg, politikai kezdeményezéseket és további közös fellépéseket az intermodális szállítmányozási megoldások versenyképességének növelése érdekében.

Partnerek: Venice Port Authority; TINA VIENNA Urban Technologies & Strategies Ltd.; Luka Koper, port and logistic system; Institute for Transport and Logistics Foundation; Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület; Institute of Logistics and Warehousing; Consortium for the development of Polesine; Consortium for the Industrial Development of the Aussa-Corno Area; Austrian Mobility Research FGM-AMOR GmbH; Agency of East Lombardy for Transport and Logistics; Institute of Economics - University of Information Technology and Management in Rzeszow; CityPlan Ltd.

A PBN tevékenysége: A hazai helyzet felmérése a multimodalitás tekintetében; Az intermodális megoldások és szolgáltatások versenyképességének erősítésére irányuló tevékenységek koordinálása, A Business Café találkozók koordinálása; Az intermodális szállítmányozási megoldások vonzóbbá tétele Magyarországon

Projekt honlap: http://www.empiricproject.eu/

Program honlap: www.central2013.eu

 

„A projekt a CENTRAL EUROPE Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."

]