9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

DESURFenntartható Régiók Kialakítása Felelős KKV-kon keresztül 

Rövidítés: DESUR

Keretprogram: INTERREG IVC

Időtartam: 2012.01.01 – 2014.09.30.

Cél: A DESUR projekt célja a regionális politikák előtérbe helyezésével az innováció elősegítése olyan kis- és középvállalkozások körében, melyek felvállalják és megvalósítják a partnerek közötti tapasztalatcserét a hármas alappillérre építve: PEOPLE-PROFIT-PLANET, azaz MUNKAERŐ-NYERESÉG-KÖRNYEZET.

A DESUR projekt felméri és kezeli azokat a nehézségeket, melyekkel a KKV-k szembesülnek akkor, amikor a társadalmi felelősségvállalást megkísérlik beépíteni üzleti modelljükbe. A kis- és középvállalkozások gyakran nem rendelkeznek sem a kellő forrással sem a megfelelő tudatos hozzáállással a fenntartható megoldások és jó gyakorlatok követéséhez, melyek feltételezik a természeti környezet tiszteletben tartását, az akadálymentesítésen keresztül történő esélyegyenlőség megteremtését, az élethosszig tartó tanulást, a fokozott termelékenységet, a hatékony erőforrás-felhasználást, az alkalmazottak számára biztosítandó jobb életminőség elvét.

A DESUR partner régiók célja olyan politikák kidolgozása, amelyek lehetővé teszik a KKV-k számára a fenntartható gyakorlatok kivitelezését napi üzletmenetükben. Ilyen gyakorlatra példa az öko-innováció elősegítése a KKV-k versenyképességének növelésére, a minőségi foglalkoztatás megvalósítása, valamint a környezet védelme és tiszteletben tartása.

Partnerek:

  • FUNDECYT-PCTEX (ES)
  • South West Regional Authority (IE)
  • Region Western Macedonia (EL)
  • Province of Bologna (IT)
  • Kaunas University of Technology (LT)
  • Labour fund Zasavje (SI)

A projekt hivatalos honlapja:http://www.desur.eu/hu/

Az INTERREG IVC Program hivatalos honlapja:www.interreg4c.net

]