9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

INKREASE„Technológia transzfer intézményi jó gyakorlatok megismerése, európai szinten”

 


 
Rövidítés: INKREASE
Keretprogram: Interreg Europe program
Projekt időtartam: 2016.04.01 - 2021.03.31.
 
A projekt célja:

Az INKREASE projekt célja a résztvevő országok és régiók gazdasági környezetének fejlesztése, azzal a céllal hogy elősegítse a vállalkozói oldal és a kutatási szegmens hatékony együttműködését. Mindenzt a partnerek úgy kívánják elérni, hogy megvizsgálják saját támogatási eszközeiket, amelyek ezeket az együttműködéseket ösztönzik. A projektben speciális iparágak kiválasztása révén kívánnak a partnerek kézzelfogható eredményeket elérni. A munka során aktívan együttműködnek a partnerszervezetek, a nemzeti és regionális szakpolitikai szereplők, minisztériumok, valamint a támogatási eszközök kedvezményezettei a kis- és középvállalkozások.

Projekt partnerek:

  • EmiliaRomagna Region General Directorate for Industry, Trade, Tourism Policies for Economic Development, Industrial Research and Technology Innovation Department (IT)
  • ASTER Stock Joint Consortium (IT)
  • Government of Navarra, General Direction of Industry, Energy and Innovation (ES)
  • ADITECH Foundation (ES)
  • ecoplus. The Business Agency of Lower Austria (AT)
  • Central Denmark Region (DK)
  • Pannon Business Network Association (HU)
  • Research and Higher Education Monitoring and Analysis Centre (MOSTA) (LT)
  • Bretagne Development Innovation (FR)A

 
 
A PBN tevékenysége: 
A PBN kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúli régió gazdasági fejlődésében. A 10 éves múlttal rendelkező egyesület, hatékony és aktív kapcsolatot ápol a Nemzetgazdasági Minisztériummal, köszönhetően a korábbi időszakok nemzetközi Interreg projektjeinek; ezenkívül a PBN aktív szerepet vállalt a Vas megyei Területi Operatív Program szakmai elkészítésében. Az INKREASE projekt során a beazonosított, minden partner számára releváns ágazatok - mechatronika, big data, könnyűipar -  hazai és külföldi versenyképességének növelése a cél nemzetközi tanulási folyamat révén. A projektet megelőzően a PBN már közreműködött az ágazatok ipari versenyképességi programjának elkészítésében, megalapozva az ipari szereplőkkel való szakmai kapcsolatot.
 
Projekt honlap:  https://www.interregeurope.eu/inkrease/
Program honlap: www.interregeurope.eu
Projekt menedzser: Németh Róbert (nemeth@pbn.hu)

"A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."

]