9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

IMPROVE!
„Digitális Innovációs Központok határmenti együttműködése közös szolgáltatási portfolió és fokozott specializáció kialakítása céljából”

 
Rövidítés: IMPROVE!
Keretprogram: Interreg V-A Ausztria Magyarország Együttműködési Program 2014-2020
Projekt időtartam: 2020.01.- 2022.06.
 
A projekt célja:

A digitalizáció komoly kihívások elé állítja a vállalkozásokat minden ágazatban, mely csak az átalakulás résztvevőinek együttműködésével küzdhető le. A határ két oldalán lévő, a digitális átalakulás iránt elkötelezett szervezetek összekötésével az ehhez szükséges tudás megszerezhető, hozzájárulva így a vállalatok sikeres átalakításához.
A projekt átfogó célja a start-up vállalkozások teljesítőképességének és a kkv-k innovációs kapacitásának erősítése az ATHU DIH-hálózat által nyújtott új digitalizációs megoldásokkal, így járulva hozzá a vállalkozói szektor versenyképességének növeléséhez a régióban. A projektben létrehozott komplex DIH szolgáltatáscsomag és hosszútávú DIH-stratégia elősegíti 10 vállalat sikeres digitalizációs átalakulását, ez által javítva ezen, ill. további KKV-k túlélési esélyeit a régióban.
A projekt egyrészt a KKV-k digitalizációját és innovációját ösztönző környezet megteremtését célozza az ATHU régióban már működő, ill. újonnan létrehozott DIH-ek szoros együttműködésének révén, másrészt pedig a DIH hálózat digitális megoldásainak népszerűsítését, továbbfejlesztését (tematikus együttműködési munka-közösségek) és kísérleti projektekben való kipróbálását kívánja elérni.

 
Projekt partnerek:

  • Magyarország: Pannon Business Network Association
  • Ausztria:CAMPUS 02 University of Applied Sciences
  • Ausztria:PROFACTOR GmbH,
  • Ausztria:FOTEC Research and Technology Transfer
  • Ausztria: Forschung Burgenland GmbH

 
A PBN tevékenysége: 

Az IMPROVE! projekt vezető partnereként a PBN fő célja a határ két oldalán a digitális innovációs szolgáltatások komplex portfoliójának kialakításával és az érettségi modell hazai KKV-re alkalmazásával meghatározni azon beavatkozási pontokat, ahol a térség vállalkozásai fejlődési potenciált hordoznak és ezek mentén kísérleti projektek keretében alkalmazni az AT-HU DIH hálózat által nyújtott szolgáltatásokat, hozzájárulva ezzel a KKV-k digitalizációját és innovációját ösztönző környezet megteremtéséhez. Az együttműködés fontosságának hangsúlyozása a nemzetközi, hazai- és regionális szakpolitika döntéshozói felé meghatározó jelentőséggel bír a KKV-k számára elérhető jövőbeni források tekintetében.

 
Projekt Költségvetése:
Projekt teljes költségvetése: 770 497,45 EUR
ERDF: 654 922,83 EUR

 
Projekt honlap: http://improve.pbn.hu/hu/index.php 
Projekt honlap (program szintű):
 https://www.interreg-athu.eu/en/improve/
Program honlap: https://www.interreg-athu.eu/hu/
Projekt menedzser: Rosta-Pethő Regina (regina.petho@pbn.hu)
 

„A projekt az Interreg V-A Ausztria Magyarország 2014-2020 Együttműködési Programban az Európai Regionális Fejlesztése Alap támogatásával valósul meg."

]