9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Hello Szombathely program

Hello Szombathely program


A Hello Szombathely programsorozat a „Haladjunk együtt a digitalizáció borostyánkő útján” elnevezésű, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01683 azonosítószámú projekt keretében valósul meg.


 

Miről szól a Hello Szombathely program?

A Hello Szombathely névre hallgató projekt egy 5 elemből álló programsorozat foglal magába, megcélozva városunk és a környező települések minden generációját.
A programelemek közös fókusza a digitalizáció, a program célja pedig a város lakosságának szemléletformálása, a digitális technológiákkal kapcsolatos tudásátadás és a digitális írástudás fejlesztése az érdeklődők körében.
Küldetésünknek érezzük, hogy hozzájáruljunk, hogy Szombathely közössége tisztában legyen a modern technika nyújtotta lehetőségekkel és magabiztosan tudja kihasználni annak minden előnyét.
 
A program elemei
 
Digitalizációs oktatások, minden generációnak a saját nyelvén
  • Diákok élményalapú digitális készségfejlesztése:
 
A 10 alkalommal megrendezésre kerülő program keretében a gyerekek és az ifjúság megismerkedhetnek a korukat meghatározó fejlett digitális technológiák mindennapi használatával.
 
A készségfejlesztő és pályaorientációs foglalkozásokon a diákok megismerkedhetnek a 3D technológiákkal, robotokkal, a szenzortechnológia és kiterjesztett valóság alapú megoldásokkal is.
 
  • Fiatal felnőttek digitális készségfejlesztése:
 
A felnőtt korosztály számára szintén 10 alkalommal megrendezésre kerülő program, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a koruk jellemző fejlett digitális eszközeivel, melyek meghatározzák az innováció irányát.
A munkavállalók készségfejlesztését célzó rendezvényeken bemutatásra és kipróbálásra kerülnek a 3D modellezés, nyomtatás és szkennelés technológiája és eszközei, a termékokosítás és az üzemi adatgyűjtés kapcsolata, robotikai alapismeretek, AR és VR eszközök.
 
  • Idősödő korosztály digitális írástudásának fejlesztése:
 
Az idősebb korosztály számára kihívásokat okozó okostelefonos és számítógépes technológiákkal és az internettel való ismerkedés, felzárkóztatás egy 10 alkalmas programsorozat keretében. A készségfejlesztő foglalkozásokon az alapvető technológiai ismeretek átadása mellett sor kerül a digitális megoldások bemutatására az idősellátás szolgálatában.
 
A rendezvények a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület digitális innovációs központjában – am-LAB – valósulnak meg, előre meghirdetett időpontokban.
 
Középiskolások közötti csapatverseny – A Jövő Szombathelye

A digitalizáció és a környezet témakörében projektfeladat megoldása történik 2-3 fős csapatok által, annak érdekében, hogy a résztvevő diákok fejlesszék mind a digitális képességeiket, mind pedig a környezetre való érzékenységüket, ilyen módon bekapcsolva őket közösségépítést szolgáló tevékenységbe is.
A jelentkező csapatoknak egy „digitális rajzot” kell elkészítenie A jövő Szombathelye címmel, kötelezően feltűntetendő elemekkel. 

A pályázat leadási határideje : 2021. június 11.
Bővebb információk itt érhetőek el.

 
Turisztikai applikáció - Kiterjesztett valóság alapú kaland a Borostyánkő út mentén:

A program keretében X névre hallgató ismeretterjesztő turisztikai applikáció készül, mely odavonzza az érdeklődőket a város nevezetes látnivalóihoz. A játékosnak a városban virtuálisan elhelyezett pontokat kell megkeresnie, melyek elérésekor az applikációban megjelenik az AR - kiterjesztett valóság - tartalom, ismeretterjesztő szövegek, videók, látványos, korhű elemek, képek formájában a játékos telefonja segítségével a térben. Ezek megtekintése után a felhasználó pontokat szerez az összes pont megszerzése esetén pedig meglepetés várja.
 
Hogy vehetek részt?
 
A programsorozat nyitott minden érdeklődő számára. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szívesen csatlakozna bármelyik programhoz keressen fel minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Telefonszám: +36 20 334 5312
Email: doroti.eva@pbn.hu
 
A program megvalósítása
 
A teljes program 2021. január 1. és 2021. december 31. között került megvalósításra.
A megvalósításban résztvevő partnerek:
  • Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
  • Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Bővebben a programoról:

Facebook: https://www.facebook.com/helloszombathely 
Instagram: https://www.instagram.com/hello_szombathely/?hl=hu 

]