9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

CEUP 2030


 

„Adattudomány, mesterséges intelligencia, robotok és intelligens anyagok területein közép-európai együttműködés – Digitális Innovációs Központok hálózata”

Rövidítés: CEUP 2030
Keretrendszer: INTERREG Central-Europe program
A projekt időtartama: 2020.03.01. – 2022.02.28.
 
A projekt célja:

A CEUP 2030 kiválóságra törekszik a fejlett gyártástechnológiák szakpolitikáiban közép-európai régiókra koncentrálva. A folyamat célja, hogy az érintett közép-európai régiók megfeleljenek magas színvonalú innovációs know-how kihívásoknak és igényeknek egyaránt. Ahhoz, hogy az összekapcsolt régiók versenyképességi potenciálja ne maradjon korlátozott, a projekt a régiók együttműködési lehetőségeinek, struktúráinak bővítését célozza, ezzel valódi értékteremtést előmozdítva. Ez a transznacionális, többszintű tanulás támogatja a régiókat e kihívás leküzdésében. A CEUP 2030 négy fő – a fejlett gyártástechnológiák kategóriájába sorolható (továbbiakban CAMI4.0) – célterületet vesz górcső alá : Big & Real Data adatfeldolgozás, szenzorok; automatizálás és robotika; új anyagok és mesterséges intelligencia.
A CEUP 2030 a négy közös CAMI4.0 témán alapuló, stabil Trend & Innovation Network (TIN) rendszer létrehozásával erősíti a közép-európai innovációs ökorendszert, és szakpolitikai kísérleti intézkedéseket határoz meg az innovációs környezet javítására RIS3 kerekasztalok szervezésével. Továbbá a Policy Learning Lab workshopok és a projekt keretében létrehozott platformok (Policy Intelligence Dashboard) képzései növelik az innovációs kapacitást a közép-európai régiókban. A CEUP 2030 szinergizálja hat korábban indult CE/H2020 ikerprojekt eredményeit és szoros kapcsolatokat teremt a közös és következetes végrehajtásukhoz és további, még kialakulóban lévő spin-off projektekhez.

 
A projekt partnerei:

  • Lengyelország (vezető partner): Krakow Technology Park Ltd.
  • Ausztria: PROFACTOR GmbH
  • Ausztria: Association Industry 4.0 Austria
  • Németország: Fraunhofer Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. for its Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology (IWU)
  • Németország: Karlsruhe Institute of Technology
  • Olaszország: Lombardy Intelligent Factory Association
  • Olaszország: SIIT S.c.p.a. Intelligent Integrated Systems Technologies
  • Szlovénia: Pomurje Technology Park
  • Magyarország: Pannon Business Network Association
  • Horvátország: Croatian Agency for SMEs, Innovations and Investments

 
 
A PBN szerepe:
 

A kommunikációs munkacsomag vezetőjeként a PBN tevékenysége kulcsfontosságú a projekt kommunikációs célkitűzéseinek eléréséhez. A PBN a felelős az érintett 30 CE/EU régió és 100 különböző célcsoportbeli érdekelt fél kommunikációjáért. Ezen felül a projekt konferenciákon keresztül legalább 250 további érintett kerül bevonásra.
A projektkommunikáció egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a CAMI4.0 témákra, így a Policy Learning Lab workshopok folyamata és eredményei különböző regionális, nemzeti és európai találkozókon kerülnek bemutatásra. A négy fő CAMI4.0 témával kapcsolatos ismeretek bővítésének célját szolgálja a Trend & Innovációs Hálózatok és a koherens technológiai radarok eredményeinek bemutatása. Az állandó munkacsoportok (TIN-ek, RIS3 kerekasztalok) felállítása, elismert szakértők részvétele, tudásbázisok megosztása elvezethet a projekt által megszólított célközönség fejlett gyártástechnológiákhoz való hozzáállásának megváltoztatásához. Ezen túlmenően a RIS3 kerekasztalok integrációs megközelítése, a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó stratégia meghatározása és az elért eredmények következetes, megbízható közlése biztosítja a projekteredmények hosszú távú érvényességét.

 
Költségvetés:
A projekt összköltségvetése: 1.099.940,42 EUR
ERDF: 901.550,94 EUR
 
A projekt honlapja: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CEUP-2030.html
A program honlapja: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/home.html
Projektmenedzser: Dan Martin (martin.dan@pbn.hu
 

 

„A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.”

]