9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Építészeti innováció_DECORATOR projekt nyitó találkozó

A DECORATOR projekt, amely a bölcsőtől a bölcsőig tartó építészetre (cradel to cradel matehod) összpontosít a Duna-régióban, a szlovéniai Ljubljanában tartott nyitó találkozóval kezdődött 2024. március 19 és 20-án.

A találkozó bevezető beszédekkel kezdődött, amelyek kiemelték a projekt jelentőségét, hangsúlyozva a régió építészeti tájképére gyakorolt potenciális hatást. A DECORATOR projekt célja az építési folyamatok forradalmasítása, a környezetbarát anyagok és a körforgásos gazdaság elveinek előmozdítása. A résztvevők  műhelymunkákban és megbeszélésekben vettek részt, megosztották egymással a meglátásaikat és megalapozták a jövőbeli tevékenységeket.

A rendezvény egyik fő eleme az Új Európai Bauhausról szóló tematikus workshop volt, ahol innovatív ötleteket és kreatív megoldásokat kerültek bemutatásra. A partnerek a tematikus workshop során feltárták, hogyan lehet ezeket a koncepciókat helyi kontextusukba integrálni. A projektnek az Új Európai Bauhaus kezdeményezéshez való igazodása kiemeli annak fontosságát a fenntarthatóbb és szebb épített környezet előmozdításában.

A PBN számára a projekt jelentős lehetőséget kínál arra, hogy fokozza tevékenységét és befolyását a fenntartható fejlődés előmozdítása terén. A találkozó során megvalósuló együttműködés és tudáscsere közvetlenül hozzájárul a PBN folyamatban lévő projektjeihez és kezdeményezéseihez. A DECORATOR projektben való részvétellel a PBN új módszereket és bevált gyakorlatokat használhat fel, hozzájárulva ezzel a fenntartható építészetben történő elmozdulást a régióban.

]