9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

PBN - ERUDITE záró konferencia

"Co-creating Digital Transformation" volt  az INTERREG EUROPE program keretében megvalósuló  „ERUDITE”  projekt záró konferencia címe és témája, amelyet 2019. június 4-én tartottak Dijonban, Franciaországban. A projekt partnereit, európai, nemzeti és regionális szakértőket megvitatták és bemutatták a kidolgozott megoldásokat és stratégiákat. a projekten keresztül, és együtt megvizsgálták annak kulcsfontosságú kérdését, hogy ez az átalakulás megvalósul-e az európai vidéki és nagyvárosi országok közötti együttmûködés vagy verseny útján.

Június 5-én a partnerek és a résztvevőknek lehetősége nyílt két különféle tanulmányúton részt venni a digitális innovációról és az induló vállalkozásokról, valamint a vidéki digitális és újjáépítési csomópontokról. Az első tanulmányútra reggel a Sevenans városában, a Belfort Monbéliard Műszaki Egyetemen (UTBM) került sor. Itt a fő hangsúly a digitális innováció, az induló vállalkozások és a szánalom volt. Az UTBM létrehozta az „Innovation Crunch Lab of Belfort Monbéliard Műszaki Egyetemet”, amely egyablakos ügyintézés, amely elősegíti az UTBM készségeinek és erőforrásaihoz való hozzáférést minden közönség számára, a nagyvállalatoktól a polgárokig. Weboldal: www.utbm.fr/utbm/universite-de-technologie/

A második tanulmányutóra délután került sor Ronchamps településen. Lehetőségük volt a  „Filature 2.0” (http://lafilature.city)  meglátogatására.. Ez a régi gyár a 19. században egy fonómalom volt, és a 2000-es években felújították és együttmûködésre, kikapcsolódásra, fablab, junior workshop, digitális átmenet, nagysebességû szélessávú, fotó / videó stúdió, 3D szkenner, videokonferencia, bizalmas iroda vagy nyílt tér, képzés, workshopok, nyílt innováció, e-hub. Ezt a helymeghatározót mindenki, a lakosság és a vállalkozások szentelték.

A 3. nap - június 6 - az intelligens falvak tematikus munkacsoportjának találkozójára került so, amelyet Lormes-ben rendeznek az Európai Vidékfejlesztési Hálózattal.

A záró konferencia programja itt érhető el: https://www.interregeurope.eu/fileadmin/user_upload/tx_tevprojects/library/file_1559321859.pdf

 

 

 

"A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."

]