9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

EIT-Jumpstarter felhívás




Jumpstarter – Meghosszabbított határidő

A pályázatokat április 30-ig lehet benyújtani

 
A Jumpstarter programról
 
Van egy innovatív ötleted és el akarod indítani a vállalkozásod?
Kreatív közösség, fejlett know-how, egyedi program, szakértő oktatók és mentorok. Ez az EIT Jumpstarter. Mindezzel célunk, hogy támogassuk az ötletgazdákat abban, hogy ötleteiket üzletté alakíthassák. Segítünk az újítóknak és a vállalkozóknak életképes üzleti modellt építeni az innovatív termék vagy szolgáltatási ötletük köré, támogatjuk őket a validációban és ha üzleti ötletük fenntarthatónak bizonyul, arra ösztönözzük őket, hogy indítsák el vállalkozásukat.
A program stratégiai célja fenntartható hatás létrehozása a Közép-Kelet-Európai és Dél-Európai régiókban az innováció és a vállalkozói szellem fellendítésével. A program koncepciója e régiók innovációs ökoszisztémájának valós szükségleteiből fakad. Az országok hasonló kihívásokkal néznek szembe, óriási innovációs potenciállal rendelkeznek, ragyogó tudományos elmékkel, de a kutatási eredmények a laboratóriumokban maradnak. Ugyanakkor jelentős mértékűek azok az igények, amelyek vállalati oldalról nem voltak kielégítve. E kihívások leküzdése érdekében, összekapcsolva az innovatív megoldásokat az ipar megfogalmazott igényeivel és növelve régióink versenyképességét - hat EIT közösség összefogott az EIT Jumpstarter közös vezetéséért. A versenyt az EIT Health, az EIT RawMaterials, EIT Food, az EIT InnoEnergy, az EIT Manufacturing és az EIT Urban Mobility szervezi, melyek az Európai Innovációs és Technológiai Minisztérium (EIT) Tudás és Innovációs Közösségei.
 
Mit tartogat a program az Ön számára?

A program során támogatást kap ötlete kidolgozásához a kategória legjobb oktatóitól és mentoraitól, akár 10 000 eurós nyerési lehetőséggel.
 
Határidő & Fontos dátumok

Határidő az üzleti ötletek benyújtására: 2021. április 30., CET 23:59 (határidő április 16-án meghosszabbítva)
Ötletek kiválasztása és meghívás a Bootcamp-ekbe: 2021. május 16.
A Bootcamp-ek online kerülnek lebonyolításra 2021 júniusában
Helyi közös képzések: 2021. szeptember
Nagydöntő: 2021. november

Az események online vagy személyesen zajlanak le, a COVID-19 járványhelyzettől függően. Jelenleg a program teljes online lebonyolítását tervezik.
 
Hol és hogyan kell jelentkezni?

Jelentkezési űrlap linkje: apply.eitjumpstarter.eu
Instrukciók:
A jelentkezés egyszerű. Első lépésként a jelentkezőknek fel kell lépniük az EIT Jumpstarter pályázati platformjára az  apply.eitjumpstarter.eu címen, és meg kell kezdeniük a regisztrációt. Néhány kérdés után e-mail címüket érvényesíteni fogjuk. Ezután néhány információt kell, hogy adjanak az ötletről és a csapatról. Abban az esetben, ha más személyt is be akarnak vonni a pályázatba, további csapattagokat is felvehetnek a fiókjukba.
 
Ki pályázhat: Jogosultsági kritériumok

Az EIT Jumpstarter az egészségügy, az agrárium-élelmiszeripar, az alapanyagok, az energia, a városi mobilitás vagy a feldolgozóipar területein vár innovatív üzleti ötletekkel rendelkező egyéneket, akik gyakorlati betekintést szeretnének egy vállalkozás működtetésébe és egy induló vállalkozás alapításába.
A versenyen minden olyan természetes személy vagy azok csapata részt vehet, akik bármely EIT RIS országban állandó lakóhellyel rendelkeznek vagy annak állampolgárai.
Természetes személynek minősülnek a kutatók, mester- és PhD-hallgatók, egyetemek és kutatási szervezetek kutatócsoportjai, szakemberek, vállalkozók vagy ötletgazdák, akiknek van ötletük vagy megoldásuk, amely a fent említett piacokat célozza és szeretnének céget alapítani.
A pályázatokat egyetlen ötletgazda vagy egy kapcsolattartó személy által képviselt csapat nyújthatja be. Csapatonként legfeljebb két (2) tag vehet részt az EIT Jumpstarter programban, és legfeljebb két (2) tag jogosult finanszírozásra. 

A pályázatokat április 30-ig lehet benyújtani

További részletekért kattintson az alábbi linkre:
https://apply.eitjumpstarter.eu
 
Fontos linkek

Általános Szerződési Feltételek: https://apply.eitjumpstarter.eu/terms-and-conditions 
EIT Jumpstarter honlapja: https://eitjumpstarter.eu
Facebook: https://www.facebook.com/EITJumpstarter/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/69091636
Instagram: https://www.instagram.com/eitjumpstarter
 
Elérhetőségek
 
• EIT Health: Ms. Anna Péli, anna.peli@eithealth.eu 
• EIT RawMaterials: Mr. Markus Klein, markus.klein@eitrawmaterials.eu 
• EIT Food: Mr. Adam Strzelecki, adam.strzelecki@eitfood.eu 
• EIT Innoenergy: Mr. Kamil Szydlowski, kamil.szydlowski@innoenergy.com 
• EIT Manufacturing: Mr. Adam Sebestyen, adam.sebestyen@eitmanufacturing.eu 
• EIT Urban Mobility: Mr. Bence Huba, bence.huba@eiturbanmobility.eu 
• Programme communication: Mr. David Bognar, david.bognar@eithealth.eu
 
]