9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

EcoAction

PANNON GAZDASÁGI HÁLÓZAT RÉSZT VESZ EGY ÚJ AZ EIT ÁLTAL FNÍNSZÍROZOTT PROJEKTBEN AZ INNOVÁCIÓ ÉS A VÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSÁÉRT.

A Pannon Gazdasági Hálózat ​​örömmel jelenti be, hogy részt vesz az EcoAction nevű új projektben.  

A projekt az intézmények vállalkozói és innovációs tudásmodelljeit kívánja hasznosítani öt együttműködő egyetem és két vezető technológiatranszfer vállalat földrajzilag és gazdaságilag változatos együttműködésen keresztül. A gyakorlatban bevált koncepciók strukturált gyűjteményén alapuló projekt megerősíti a résztvevő egyetemek vállalkozói kompetenciáit, és több száz vállalatot élénkít a partnerség vonzáskörzetében. Az egymással összefüggő stratégiai célok – az intézményi kiválóság javítása, a vállalatok és induló vállalkozások hatékony elősegítése, valamint a hatások kiterjesztése a régióra – együttesen a helyi ökoszisztémán túlmutató hatást is kiaknázzák.

A projek az EIT HEI Initiative: Innovation Capacity Building for Higher Education kezdeményezésből kerül finanszírozára. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) ezen kezdeményezése a felsőoktatási intézmények vállalkozói és innovációs kapacitásának növelését célozza Európa-szerte.

A projekt részeként az alábbi partnerekkel fogunk együtt dolgozni:

 

 

Stratégiai partnerek:

  • South Ostrobothnia Chamber of Commerce (Finland)

  • South Ostrobothnia Entrepreneurs (Finland)

  • Wirtschaftsförderung Nordschwarzwald GmbH (Germany)

  • CyberForum E.V (Germany)

  • Startup Ökosystem Nordschwarzwald (Germany)

  • Vas County Scientific Educational Association (Hungary)

  • Budapest Chamber of Commerce and Industry (Hungary)

  • Scientific Association of Mechanical Engineering (Hungary)

  • Business Association of Beira Baixa (Portugal)

 

Az EIT HEI Initiative keretében a projekt 1200 € támogatást kap, és 2022 decemberéig tart, ezen kívül pedig további 18 hónappal meghosszabbítható.

Kövessék figyelemmel a projekttel kapcsolatos további információkat a következő hónapokban!

 

Az EIT HEI Initiative-ről

Az EIT HEI Initiative az Európai Innovációs és Technológiai Intézet kulcsfontosságú célkitűzése új stratégiájának részeként. A kezdeményezés célja a felsőoktatási intézmények támogatása szakértőkkel, valamint hozzáféréssel az EIT innovációs ökoszisztémájához, amely a legnagyobb Európában, és finanszírozást biztosít, lehetővé téve számukra az egyes felsőoktatási intézmények igényeit kiegészítő innovációs akció tervek kidolgozását. Ez az EIT HEI Initiative második pályázati felhívása a 2021-es pilot felhívás sikerét követően. A kezdeményezés eddig közel 50 projekthez biztosított támogatást. A következő pályázati felhívás 2022 vége felé várható.

 

Az EIT-ről

Az EIT erősíti Európa innovációs képességét azáltal, hogy megoldásokat kínál a sürgető globális kihívásokra, és támogatja a vállalkozókat, hogy fenntartható növekedést és szakképzett munkahelyeket teremtsen Európában. Az EIT uniós szerv, és szerves része a Horizont Europe programnak, az EU kutatási és innovációs keretprogramjának. Az Intézet dinamikus páneurópai partnerségeket, EIT tudás- és innovációs közösségeket támogat vezető vállalatok, kutatólaboratóriumok és egyetemek között.

]