9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Drive2Transform
Integrált regionális megközelítések az autóipar átalakításának elősegítéséhez.Rövidítés:
 Drive2Transform
Keretprogram: Interreg Central Europe
Projekt időtartam: 2024.06.01. - 2026.11.30.
 
A projekt célja:

A Drive2Transform projekt célja, hogy elősegítse az autóipar átalakulását Közép-Európában, kezelve a klímaváltozás, és az új technológiák miatti kihívásokat. A projekt az európai autóipar fenntarthatóságának és versenyképességének biztosítása érdekében,  támogatást nyút a kis- és középvállalkozásoknak (KKV-k), hogy könnyebben alkalmazkodhassanak az olyan kulcsfontosságú trendekhez, mint az elektromosítás, a kapcsolódás, az automatizálás és a platformgazdaság. A projekt fő eleme a Transznacionális Autóipari Nyitott Átalakulási Platform, amely magában foglal egy felkészülési modellt, átalakulási forgatókönyveket, kapacitásépítő intézkedéseket, és támogatási stratégiákat a KKV-k számára.A kezdeményezés célja, hogy átfogó perspektívát teremtsen az iparági átalakulásról, kihasználva a különböző regionális szereplők szakértelmét és elősegítve az innovációt technológia által vezérelt megoldások révén. A projekt hangsúlyozza a transznacionális együttműködés fontosságát is, és célja, hogy tartós, fenntartható hatást gyakoroljon az autóiparra azáltal, hogy a legjobb gyakorlatokat és a sikeres átalakulási modelleket terjeszti egész Európában​​.

 
Projekt partnerek:

  • R-Tech GmbH (DE) - vezető partner
  • Business Upper Austria - OÖ Wirtschaftsagentur GmbH (AT)
  • Regional Development Agency of the Pilsen Region (CZ)
  • Pforzheim University (DE)
  • Pannon Business Network Association (HU)
  • NOI S.p.A (IT)
  • Katowice Special Economic Zone SA (PL)
  • Chamber of Commerce and Industry of Slovenia (SI)
  • SEVA – Slovak Electric Vehicle Association (SK)​​

 
A PBN tevékenysége: 

A PBN vezeti az 1. munkacsomagot, amely elemzések, forgatókönyvek és egy transznacionális autóipari transzformációs platform kidolgozására összpontosít. A PBN jelentős mértékben részt vesz a kapacitásépítési és képzési tevékenységekben, elősegítve a regionális szereplők részvételét. Jelentős mértékben hozzájárulnak a workshopokhoz, konferenciákhoz és képzési programokhoz, növelve a kis- és középvállalkozások és más érintettek készségeit és tudását az autóipari szektorban. Emellett a PBN aktív szerepet játszik a transznacionális hasznosítási terv alakítását gyakorlati stratégiák létrehozásában és megvalósításában, amelyeket a vállalkozások elfogadhatnak. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a projekt során bevonásra került mint szakmai partner ezzel a PBN biztosítja, hogy hozzájárulásaik összhangban legyenek a Drive2Transform átfogó stratégiai céljaival.

Projekt költségvetése:
A projekt teljes költségvetése: 1 781 745 EUR
Teljes ERDF támogatás : 1 425 396 EUR
A PBN ERDF támogatása: 143 640 EUR
 
Projekt honlap:  https://www.interreg-central.eu/projects/drive2transform/
Program honlap:  https://www.interreg-central.eu/
Projekt menedzser: Kocsis Zsófia (zsofia.kocsis@pbn.hu)

„A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.”

]