9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

CIRCES


Körkörös dizájn: Készségek a jövő emberei számára

 

Rövidítés:
 CIRCES
Keretprogram: Erasmus +
Projekt időtartam: 2022.11.01.– 2025.04.30.
 
A projekt célja:

A CIRCES úgy kíván hozzájárulni a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, hogy egy folyamat vagy termék körforgásos jellegét állítja középpontba. A körkörös design azt jelenti, hogy olyan elemekkel és funkciókkal látunk el egy terméket már a tervezés során, hogy megújuló életciklussal rendelkezzen, azaz javítás, újrafelhasználás, újrahasznosítás vagy átalakítás révén ismételten hasznossá váljon.
A projekt fontos eleme, hogy a szakképzést hozzáigazítsa a munkaerő-piaci igényekhez, ezért a CIRCES egy olyan tanítási módszertant, tantervet és innovatív képzési eszköztárat fog kidolgozni, amely játékalapú digitális eszközökön alapul a körkörös tervezés témakörében, amellyel az oktatókat és tanulókat célozza meg.
A projekt során kidolgozásra kerülnek a CIRCES-irányelvek, azaz a körkörös tervezéssel kapcsolatos képzés módszerei, eszközei és gyakorlatai, amelyek az oktatók, oktatási intézmények, szakértők és intézmények rendelkezésére állnak majd.

 
Projekt partnerek:

  • Romagna Tech Joint Stock Consortium Company (Olaszország)
  • Pannon Business Network Association (Magyarország)
  • ARGO SRL (Olaszország)
  • Liceul Tehnologic "Valeriu Braniste" (Románia)
  • INSTITUTE KENOTOMIAS KE VIOSIMIS ANAPTYXIS ASTIKI ETAIREIA (Görögország)
  • Alma Mater Studiorium – University of Bologna (Olaszország)
  • S.C. PREDICT CSD CONSULTING S.R.L. (Románia)

 
A PBN tevékenysége: 

A PBN tevékenysége kulcsfontosságú a projekt megalapozása szempontjából: a WP2-ben vezető partneri szerepet tölt be a körkörös dizájn és gazdaság témájával kapcsolatos tényleges tudásszint feltérképezésében a célcsoportok körében (tanárok, diákok), részt vesz az ismeret -és képzési hiányok azonosításában, illetve a képzés előnyös módjainak megállapításában. Támogatja a partnereket, hogy elérjék a célcsoportokat, valamint részt vesz a WP3-ban fejlesztett platform tesztelésében és validálásában. Továbbá a WP4 vezetőjeként koordinálja a többi partner munkáját a projektirányelvek kidolgozásában, a különböző inputok összegyűjtésében és a dokumentum végső felülvizsgálatának véglegesítésében.

 
Projekt költségvetése:
A projekt teljes költségvetése: 400 000 EUR
 
Projekt honlap:  Fejlesztés alatt 
Program honlap: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/
Projekt menedzser: Tóth Eliza (eliza.toth@pbn.hu)


 

]