9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

Vállalkozásfejlesztési program

Vállalkozásfejlesztési program

A hazai cégek EIT Manufacturing-ben történő részvételének támogatása vállalkozásfejlesztési programok révén
 


Kedvezményezett:
Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
Keretprogram: Az EIT KIC társulásokban történő magyar részvétel támogatása
Projekt időtartam: 2021.12.31-2024.11.30.
 
A projekt célja:

A Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület, mint az EIT Manufacturing szerződött magyarországi képviselője, az EIT Manufacturing minél szélesebb ismertségének biztosítása érdekében valósítja meg vállalkozásfejlesztési tevékenységeit a pályázat keretén belül. Ezt a célt többek között a cégek képzésével, mentorálásával, valamint startup-ok mentorálásával és a hazai és nemzetközi versenyeken való részvételük támogatásával kívánja elérni. A projekt sikeres megvalósítása révén a hazai vállalkozások nagyobb eséllyel pályázhatnak EIT és egyéb, például Horizon Europe forrásokra, valamint várhatóan jelentősen több nemzetközi együttműködésben vehetnek részt.

 
Vállalkozásfejlesztési tevékenységek:
A vállalkozások igényeiktől függően az alábbi programelemekre jelentkezhetnek:

  • Startup vállalkozások mentorálása
A startup-ok számára nyújtott 5-7 hónapos mentorálás, iparból érkező szakemberekkel való konzultációkkal kiegészülve, illetve hazai és nemzetközi versenyeken való részvételük támogatása. A mentorálási tevékenység elsődlegesen hiányelemzés (gap analysis) módszertanával történik, melynek célja azonosítani azokat a területeket, amelyek gátolják a startup vállalkozások növekedését, majd megoldást kíván ezekre.
  • Cégek mentorálása
A vállalkozások számára nyújtott cégre szabott mentorálási program, szakemberekkel történő folyamatos konzultáció és fejlesztési terv kialakítása, modern gyártástechnológiai megoldások területén, mint a 3D technológiák, AR alkalmazások, robotikai megoldások, illetve adattudomány.
  • Cégek képzése
A vállalkozások számára nyújtott egynapos digitalizációs vagy gyártástechnológiai képzések a műszaki és menedzsment területről érkező kollégák számára, választható modulokkal.
  • Nemzetközi szakmai látogatás
A képzésen vagy mentoráláson részt vett vállalkozások és startup-ok számára 3 napos nemzetközi szakmai képzésen való részvétel, a cégek képviselői, munkavállalói számára, elsődlegesen az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) tagintézetébe, K+F intézménybe, mintagyárba tett látogatás formájában, kiegészülve szakmai előadásokon, fórumokon, B2B találkozókon való részvétellel, az utazási, szállási és étkeztetési költségek biztosításával. A szakmai út várhatóan 2023-ban valósul meg.
 
A programban való jelentkezéshez további információkat itt ér el.
 
Projekt költségvetése:
Teljes költségvetés: 30 000 000 Ft
Támogatás összege: 28 560 007 Ft
 
Program honlap:  https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/eit-kic-tarsulasokban-magyar-reszvetel-tamogatasa-2020-122-eit-kic/palyazati-felhivas
Projekt menedzser: Varga Gábor ( gabor.varga@pbn.hu )


 
„A hazai cégek EIT Manufacturing-ben történő részvételének támogatása vállalkozásfejlesztési programok révén [2021-1.2.1-EIT-KIC-2021-00001 számú] projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, az EIT KIC társulásokban történő magyar részvétel támogatása [2021-1.2.1-EIT-KIC] pályázati program finanszírozásában valósult meg.”

 

]