9700 Szombathely, Zanati út 32-36.

+36 94 505 003

EN

S3HubSinCE


 

„IIoT, adatanalitika és gyártásszimulációs témákban közös tanulás Digitális Innovációs Központok közt, S3 tervezés elősegítése” 


 
Rövidítés: S3HubsinCE
Keretprogram: Interreg Central Europe Programme Call 3
Projekt időtartam: 2019.03.01-2022.02.28
 
A projekt célja:

 A közép-európai régióban hatalmas potenciál rejlik a határon átnyúló együttműködési lehetőségekben, amelyek az S3 stratégiák alulról felfelé történő megvalósításának előmozdítására törekednek, azonban ezek közül sok lehetőség kiaknázatlan marad. Az S3HubsinCE projekt célja előmozdítani a kihasználatlan lehetőségeket, létrehozva egy transznacionális támogatási struktúrát 10 közép-európai régióban a Digitális Innovációs Központok (DIH) kapcsolatai alapján. Ennek eredményeképp, szorosabb kapcsolat alakul ki az S3 stratégia célcsoportjai között, ezen felül a projekt elősegíti stratégiai együttműködést a triple és quadruple helix modell intézményeivel a fő technológiai priorítási területeken (TPA) (pl.: fejlett gyártási technológia és anyagok, IKT, nanotechnológia, biotechnológia és orvosi eszközök).
A projekt egy hosszútávú, jövőre mutató stratégiai keretrendszer felállítására összpontosít, elősegítve hogy a döntéshozók és a releváns célcsoportok fejleszteni és optimalizálni tudják a közép-európai S3 stratégiát, annak érdekében, hogy minél nagyobb mértékben legyenek képesek kihasználni a regionális és nemzeti S3 stratégiájukat.
A projekt során a projektpartnerek, a társult partnerek és a fő célcsoportok ( kkv-k, K+F intézmények, stb..) is haszonélvezői lesznek a projektben készült eredményeknek, amely túlmutat a részt vevő régiókban és a kiválasztott TPA-kban alkalmazott gyakorlatokon, új módszert teremtve az innováció tervezésére, kezelésére és bevezetésére az S3 stratégia keretében, a Digitális Innovációs Központok szerkezetén keresztül.

 
Projekt partnerek:

  • Ausztria: Carinthia University of Applied Sciences (Vezető partner)
  • Ausztria: Forschung Burgenland GmbH
  • Németország: Bwcon GmbH
  • Németország: Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology (IWU)
  • Olaszország: Intellimech Consortium
  • Olaszország: Ecipa – Training and Service Agency Limited Liability Consortium
  • Lengyelország: Krakow Technology Park
  • Szlovénia: Slovenian Tool and Development Center
  • Magyarország: Pannon Business Network Association
  • Horvátország: Croatian Chamber of Economy – Varaždin County Chamber

 
 
A PBN tevékenysége: 

Magyar részről a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (PBN) vesz részt teljes értékű partnerként a projektben. Egyesületünk a projekt mindegyik szakmai munkacsomagjában aktívan részt fog venni. Az első munkacsomagon belül a PBN felelős a RIS 3 stratégiák és a Digitális Innovációk Központok igényeit összefoglaló riport elkészítéséért, kiemelve a fókuszcsoportokkal (10 célcsoport/ partner) történő interjúk eredményeit. A PBN a projekt során folyamatos kapcsolatban lesz a projektben társult partnerként megjelenő IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft-vel és további releváns S3 és Digitális Innovációs Központ szereplőkkel annak érdekében, hogy kiaknázzák az S3 irányelvekben megjelenő potenciált és a projekt megfelelő megvalósításán közösen dolgozzanak.

 
Projekt Költségvetése:
A projekt teljes költségvetése: 1.680.562,91 €
ERDF: 1.374.310,77 €
 
Projekt honlap: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE.html
Program honlap: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/home.html
Projekt menedzser: Dan Martin(martin.dan@pbn.hu
 

„A projekt az Interreg Central Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."

]